طرح توجیهی تولید نان لواش
وزارت تعاونمعاونت طـرح و برنامه
طرح توجیه فنی ، مالی و اقتصادی
تولیــد نـان لـواش
با ظرفیت ۳۰۰ تن در سال
|
خلاصه طرح
موضوع طرح : تولید نان لواش
ظرفیت : ۳۰۰ تن در سال
محل اجرای طرح : قابل اجرا در سراسر کشور
سرمایه گذاری کـل: ۹۴/۳۵۷ میلیون ریال
سهم آورده متقاضی: ۹۴/۳۷ میلیون ریال
سهم تسهیلات: ۳۲۰ میلیون ریال
دوره بازگشـت سرمایه: ۱۴ ماه |
طرح توجیهی تولید نان لواش
مقدمــه :
طرح توجیهی تولید نان لواش بیشک غلات بیشترین سهم را در سبد غذایی جوامع بشری دارا هستند.
در این میان گندم به لحاظ دارا بودن خواص ویژه خود که قابلیت تبدیل
شدن به نان را دارد از اهمیت بسزایی برخوردار است . به گونه ای که برخی از ارقام وحشی آن
از حدود پانزده هزار سال قبل از میلاد مسیح در مصر و بینالنهرین میروییده است
و دانههای این گیاه مومیایی های فراعنه مصر از اهرام این کشور به دست آمده است.
در ایران ، نمونه های گندم در کاوشهای باستانشناسی انجام شده در دامغان ،
غارهای نزدیک به دریاچه مازندران و همدان به دست آمده است و باستانشناسان
عقیده دارند که گندم از حدود ۵ تا ۶ هزار سال قبل از میلاد مسیح در این مناطق کشت میشده است.
برای پخت نان ، از زمانهای بسیار دور روشهای متنوع و جالبی وجود داشته است .
به احتمال زیاد قدیمی ترین روش پخت نان که بیشتر در میان چادر نشینان متداول بوده،
روشی است که برای پختن یک نوع نان ابتدایی به نام کوماج مورد استفاده قرار میگرفته است.
پس از آن ، پختن نان های مسطح نظیر لواش بر روی سنگ یا تاوه داغ رایج گردید.
کم کم تنورهایی که هنوز هم در بسیاری از نقاط دنیا و بخصوص ایران متداول هستند
برای تهیه نانهای پهن نظیر تافتون و لواش اختراع گردید . جنس این تنورها از خاک رس است.
بعدها تنور نان سنگک و بربری مورد استفاده قرار گرفتند که با تغییر مختصری در کشورهای
غربی هم برای پخت نان از آنها استفاده میشود. عیب این تنورها در این است
که قطعاتی که اول وارد میشوند آخر خارج میشوند و بعلاوه چون دمای نقاط مختلف
تنور یکسان نیست ،
نانهای حاصل دارای پخت یکنواخت نیستند. برای رفع این نقیصه ،
امروزه از فرهای گردشی و سینی دار استفاده میگردد.
با توجه به اینکه ، امروزه نیز قوت اصلی ایرانیان ، نان میباشد و مصرف آن با توجه
به رشد جمعیت افزایش روزافزونی دارد ، توجیه اقتصادی اجرای این طرح مناسب بوده
ضمن اینکه با اجرای این طرح ، میتوان بستر مناسبی را برای اشتغال نیروهای ماهر
و نیمه ماهر فراهم آورد که با توجه به ماهیت صنایع غذایی بانوان میتوانند سهم بسزایی در آن داشته باشند.
طرح توجیهی تولید نان لواش
توجیه اقتصادی طرح :
الف – سرمایه گذاری ثابت :
الف – ۱ ) زمیـن :
متـراژ ( متر مربع ) |
هزینه واحد ( هزارریال ) |
هزینه کل ( میلیون ریال ) |
۲۰۰ |
۵۰ |
۱۰ |
- ۹۷/۰۵/۱۴