کارآفرینی و طرح توجیهی

انواع طرح توجیهی و کارآفرینی

کارآفرینی و طرح توجیهی

انواع طرح توجیهی و کارآفرینی

کلمات کلیدی

گلیم بافی

آموزش گلیم بافی

طرح درس سالانه علوم سوم ابتدایی 96

طرح درس سالانه علوم سوم ابتدایی 95-96

طرح درس سالانه علوم سوم ابتدایی 95

طرح درس سالانه علوم سوم ابتدایی 94-95

طرح درس سالانه علوم سوم ابتدایی

طرح درس سالانه علوم اجتماعی سوم ابتدایی

طرح درس سالانه

دانلود طرح درس سالانه علوم سوم ابتدایی

طرح توجیهی گلیم بافی

طرح توجیهی آموزش گلیم بافی

دانلود طرح توجیهی گلیم بافی

دانلود آموزش گلیم بافی

مقاله پرسش مهر ۹۷-۹۶ رئیس جمهور

مقاله پرسش مهر ۱۳۹۶-۱۳۹۷

مقاله درباره پرسش مهر – جواب پرسش مهر ۹۶ رئیس جمهور

مقاله در محیط مدرسه تحمل افکار دیگران

مقاله آماده پرسش مهر ۹۶در محیط مدرسه تحمل افکار دیگران

دانلود مقاله پرسش و پاسخ مهر۹۶

دانلود مقاله پرسش مهر ۹۶ رئیس جمهور

دانلود مقاله پاسخ به پرسش مهر دکتر روحانی

احترام به افکا

نمونه طرح جابر در مورد دوختن

طرذح جابر تکمیل شده در مورد دوزندگی

طرح جابر کامل شده در مورد هنر بافندگی

طرح جابر در مورد بافندگی

طرح جابر بافندگی

طرح تکمیل شده جابر دوزندگی و بافندگی

دانلود طرح جابر بافندگی

۵ مطلب در مرداد ۱۳۹۷ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰
طرح توجیهی پرورش و نگهداری زنبور عسل
 
 
 
عنوان پروژه : 

 

پرورش و نگهداری زنبور عسل

خلاصه طرح :

 

   موضوع طرح :             پرورش و نگهداری زنبورعسل

 
 

   ظرفیت اسمی تولیدات:    ۱۲۵۰ کندو

 

   نوع تولیدات :               عسل

 

   تعداد شاغلین :             ۹ نفر

  

 طرح توجیهی پرورش و نگهداری زنبور عسل

 

 

مشخصات سرمایه گذاری طرح :

 

   سرمایه گذاری کل طرح :        ۸۹۲٫۹۸       میلیون ریال

 

   سرمایه گذاری ثابت :             ۸۳۹٫۸۹       میلیون ریال

 

   سرمایه در گردش :                ۵۳٫۱۰         میلیون ریال

 

   در آمد سالانه :                     ۱۰۰۰٫۰۰    میلیون ریال

 

   سود ویژه :                          ۲۰۹٫۸۳     میلیون ریال

 

   دوره بازگشت سرمایه :            ۳٫۸           سال

 

   نرخ بازدهی سرمایه :              ۲۶٫۴%      درصد

 

پرورش زنبور عسلپرورش و نگهداری زنبور عسل

فهرست مطالب

 

معرفی نامه……………..۲

 

خلاصه طرح……………..۵

 

 مقدمه…………………۹

 

 ساختار بدن زنبور عسل……………………………۱۲

 

ملکه…………………………۱۶

 

زنبور کارگر………………۱۸

 

 انواع زنبوران کارگر………….۲۰

 

آفات وبیماری های زنبور عسل………………۲۱

 

معرفی زنبور …………………..۲۲

 

 

 زنبور داری را از کجا باید شروع کنیم 

 

؟..۲۴

انتخاب محل زنبورستان………………..۲۶

 

سرمایه گذاری ثابت……………….۳۳

 

 هزینه های جاری طرح……………………..۴۲

 

 محاسبه سود و نقطه سر به سر………………۵۳

 

دوره بازگشت سرمایه…………………۵۵

 

هشدار……………………….۵۶

 

 بهترین زمان خرید جمعیت در ایران………………….۵۷

 

رفتار با زنبور عسل…………………….۵۹

 

 

و اوحی ربک الی النحل ان اتخذی من الجبال بیوتا ومن الشجر و مما یعرشون.

ثم کلی من کل الثمرات فاسلکی سبل ربک ذللا یخرج من بطونهاشراب

 مختلف الوانه فیه شفاء للناس ان فی ذالک لایه لقوم یتفکرون. نحل(۶۷-۶۹)          

    پروردگارت به زنبور الهام کرد که در کوهها و درختان و در آنچه سقف دارند لانه کن،

 آنگاه از هر میوه ای بخور و راه هموار پروردگارت را بپوی ، 

و از شکم آنها نوشابه ای که رنگهای مختلف دارد بیرون می آید،

 که آن باعث درمان مردم است، به راستی در این کار نشانه ای برای اندیشمندان است.

مقدمه

 

نقد و بررسی متخصصین

 

زنبور عسل یکی ازحشرات مفید برای انسان است که متعلق

 

 به رده دوبالان می ‌باشد. زنبور عسل خیلی پیش از انسان در

 

 روی زمین بوجود آمده و زندگی می‌کرده است.

 

 زنبور عسل حدود ۱۵۰ میلیون سال قبل وجود داشته

 

 و مشغول زاد و ولد بوده است. منتها با این تفاوت

 

 که در آن فاقد یک زندگی اجتماعی بوده و مثل خیلی از

 

 زنبورهای غیر عسلی امروزی ،

 

 زندگی انفرادی داشته و هر زنبور لانه مخصوص بخود 

 

را داشته و در آن زندگی می‌کرده است. کندو محلی است

 

 که زنبورها در آن تولد یافته ، کار کرده ، 

 

خواهران و برادران خود را پرورش داده و مواد غذایی 

 

لازمه را در آن انبار و ذخیره می‌کنند.

 

 زنبور عسل دارای نژادهای مختلف است 

 

و ساختمان بدنی پیچیده‌ای دارند

 

lعسل حاوی بیش از هفتاد ماده مفید
 برای بدن است . اساساًعسل از:
  

گلوگز ،فروکتوز و منوساکارید ها ساخته شده 
است 
lاز دیگر سو عسل دارای خواص درمانی ،ضد عفونی 
 
کنندگی و حفاظت از مواد آلی در مقابل تجزیه و فساد می باشد.ابن سینا در کتاب قانون،در مورد معجون 
فلاسفه (تهیه شده با عسل ) می نویسد :«…در هنگام زیاد شدن بلغم ،اندرون را تقویت ،نیرو را زیاد ،اشتها را باز می کند،عسل،خوراکی است که جوانی را جاویدان می سازد،حافظه را نیرو مکی بخشد و گذشته را در خاطره زنده می کند،اندیشه راپاک و زبان را می گشاید.»
lکلیه موارد مطروحه ،اهمیت استفاده از عسل بعنوان یک مواد غذایی قوی و همچین داروی طبیعی را خاطر نشان میسازد.از دیگر سو با عنایت به رشد جمعیت و تنوع محصولات تولیدی و بالا رفتن سطح رقابت در زمینه
lعرضه
 

نقد و بررسی متخصصین

 

 انواع محصولات غذایی ،بهبود مستمر کیفیت محصولات

 و ایجاد تنوع در عرضه مناسب تر ،از مواردی هستند که 

بایستی هر چه بیشتر مد نظر قرار گیرد.رعایت این موارد

 می تواند منجر به دسترسی آسان و ارزان مصرف کننگان

 به مواد غذایی شود.طی فرایند پرورش و نگهداری زنبور 

عسل، همچنین  اقدام به ازدیاد کندو ها میشود که ایم عمل 

به منظور ترمیم تلفات و فروش انجام می پذیرد. در مناطق 

گرمسیری حتی میتوان از هر کندو یک بچه کندو گرفت.

lبا اجرای این طرح ، علاوه بر کسب سود مناسب اقتصادی می توان بستر مناسبی را برای اشتغال نیروهای ماهر و نیمه ماهر را فراهم آورد .
نگهداری زنبور عسلنگهداری زنبور عسل

نقد و بررسی متخصصین

ساختار بدن زنبور عسل:

طرح توجیهی پرورش و نگهداری زنبور عسلدر جلوترین قسمت بدن قرار داشته و شامل اعضای زیر است: دو عدد چشم مرکب ، سه عدد چشم ساده ، دو عدد آنتن و دهان با خرطوم. بزرگی چشمها وسیله‌ای است که زنبوردار به کمک آن به راحتی می‌تواند زنبور نر را از کارگر تشخیص دهد. زیرا چشمهای زنبور نر بزرگتر بوده و از عقب سر بهم می‌ رسند، ولی در زنبور کارگر و ملکه بهم نمی‌رسند. کار آنتنها ، لمس کردن و بوییدن است. زنبور به کمک خرطوم ، شهد را از روی گلها جمع آوری و از راه دهان به داخل کیسه عسلی می‌فرستد

سینه 

 از سه حلقه کیتینی درست شده و اعضای زیر به آن اتصال دارند: چهار عدد بال یا پر که دو عدد آنها بالهای جلویی و دو عدد دیگر بالهای عقبی هستند. شش عدد پا که جفت عقب آن دارای حفره‌هایی به نام سبد می‌باشند و زنبور عسل در دوران فعالیت خود گرده‌های گل در آن پر و با خود به کندو حمل می‌کنداین سبدها در کارگران بزرگتر از نرها هستند

شکم

آموزش پرورش زنبور عسل
lدر قسمت انتهایی بدن قرار داشته، از ۶ حلقه کیتینی پشتی و ۶ قطعه شکمی تشکیل شده است. در انتهای شکم مخرج برای دفع مدفوعات دیده می‌شود. از راه همین مخرج ، زنبور قادر است خاری را که در داخل بدنش جای دارد، خارج کرده و نیش بزند. زنبور نر نمی‌تواند نیش بزند، چون اصلا نیش ندارد.

نقد و بررسی متخصصین

غده های مهم

 

در داخلا دو طرف سر کارگر یک جفت غده‌ای

 

 به نام غده‌های شیری وجود دارد که از خود 

 

ماده‌ای به نام شیر یا ژله شاهانه ترشح می‌کند

 

 و با آن ملکه و لاروهای خیلی جوان را تغذیه 

 

می‌نمایند.

 

غده‌های بزاقی همراه با یک جفت غده سینه‌ای 

 

بوسیله یک کانال مشترک ، ترشحاتشان را به داخل

 

 دهان زنبور می‌ریزند. ترشحات این غده‌ها در موقع

 

 لارو بودن صرف تنیدن به دور خود شده و پس 

 

از رشد و تبدیل به یک زنبور کامل ، 

مشاهده و دانلود فایل

  • fazel shams
  • ۰
  • ۰

طرح توجیهی تولید نان فانتزی و صنعتی

 

موضوع:

تولید نان فانتزی و صنعتی

 

طرح توجیهی وفنی مالی

واقتصادی

 

تولیدی انواع  نان (فانتزی وصنعتی)

 

 

 طرح توجیهی تولید نان فانتزی و صنعتی

 

 

شرکت تعاونی نگین سبز اشخانه

 

خلاصه طرح: طرح توجیهی تولید نان فانتزی و صنعتی ایجاد واحد تولید کننده انواع نان فانتزی شامل باگت، نان همبرگر،‌نان

 

ساندویچی،‌قابلیت بالای این محصول و راحت در دسترس قرار گرفتن این محصول

 

موضوع طرح                                  تولید نان فانتزی

 

دستگاه صادر کننده مجوز:             اداره تعاون

 

ظرفیت اسمی تولیدات :              ۵۰۰ تن سالیانه

نوع تولیدات :                                  انواع نان فانتزی

تعداد شاغلین :                               ۱۱ نفر

مشخصات سرمایه گذاری طرح:‌(ارقام به میلیون ریال)

– سرمایه گذاری کل طرح:‌        

 

– سرمایه گذاری ثابت:‌  ۱۴۹۸

 

-:سرمایه درگردش    :             ۳۵/۲۳۹

 

– درامد سالیانه :   ۴/۱۲۶۱

 

–    سود ویزه  :  ۲/۱۰۹۹

 

– نرخ بازدهی سرمایه   :  ۷۳%

 

دوره بازگشت سرمایه:      ۴/۱

 

مقدمه

بی شک غلات بیشترین سهم را در سبد عذایی جوامع بشری دارا هستند

 

دز این میان گندم به لحاظ دارا یودن

 

حواص ویزه خود که قابلیت تبدیل  شدن به  نان را دارد  از اهمیت بسزایی برخوردار است . با توجه  به اینکه

 

امروزه نیز قوت اصلی ایرانیان نان می باشد و مصرف ان با توجه

 

به  رشد جمعیت افزابش روز افزونی دارد توجیه

 

اقتصادی اجرای این طرح مناسب بوده وضمن اینکه با اجرای این طرح می توان

 

بستر  مناسبی را برای  اشتغال نیروهای ماهر ونبمه ماهر فراهم اورد

 

 

واژه نانوایی در واقع عبارتست از عملیات حرارت دادن فرآورده های خمیری در یک فر،‌ولی

 

چون مراحل متعددی قبل از مرحله حرارت دادن در فر وجود دارد،‌واژه نانوایی به تمام علم

 

و تکنولوژی قبل از مرحله حرارت دادن و همچنین بعد از آن اطلاق می شود.

 

با توجه به اینکه انواع زیادی از فرآورده های نانوایی وجود دارند،‌در جه بندی آنها

 

برحسب ضابطه سازی( فرمولاسیون)، آماده سازی و ویژگیهای محصول امکان پذیر نمی باشد.

 

از اینرو محصولات را براساس روش ور آمدن تقسیم بندی می کنند.

 

چنین تقسیم بندی را می توان به شرح ذیل انجام داد.

 

۱) کالای ور آمده با مخمر شامل نان و خمیرهای شیرین بوده و بوسیله گاز کربنیک عمل می آیند.

 

۲)کالاهای ورآمده با مواد شیمیایی،‌شامل کیک های لایه ای،‌دونات ها و بیسکویت. ورآمدن این فرآورده ها

 

به کمک گازکربنیک حاصل از پودرهای نانوایی و عوامل شیمیایی انجام می گیرد.

 

۳)‌کالاهای ور آمده با هوا،‌شامل آنژل و کیک های اسفنجی و نانهای فانتزی

 

 

۴) کالاهای نیمه ورآمده ،شامل خمیرپای و بعضی از کراکرها که در اثر  بخار متصاعد شده

 

و گازها درطی پخت کمی حالت ورآمدن بوجود می آید.

 

 

 

 

 

در اینجا کالاهای ورآمده با هوا مانند نان فانتزی مورد بررسی قرار می گیرد.

تولید نان فانتزی و صنعتی

 

روش تولید:

به سه روش تولید (سنتی،‌نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک)‌

 

می توان انواع نان فانتزی را تولید نمود که این طرح با استفاده

 

از نیروی ماهر و دستگاههای نسبتاً مدرن برای تهیه خمیر و پخت نان از روش نیمه اتوماتیک استفاده می گردد.

 

ابتدا مواد اولیه الک و سپس مخلوط می گردند.

 

سپس این مواد بصورت خمیر در می آیند بعد از این مرحله چانه

 

گیری و قالبگیری انجام می شود سپس وارد دستگاه رول کن خمیر می شود

 

که بعد عمل پخت انجام می گیرد.

 

بعد از عمل پخت کنترل انجام می گیرد. بعد از آن محصول حاصل بسته بندی و سپس انبار می شوند.

مشاهده و دانلود فایل

  • fazel shams
  • ۰
  • ۰

طرح توجیهی تولید نان لواش

 

وزارت تعاون

                                                                                                                         

معاونت طـرح و برنامه

 

 

طرح توجیه فنی ، مالی و اقتصادی

 

تولیــد نـان لـواش

 

با ظرفیت ۳۰۰ تن در سال

 

 

 

 

خلاصه طرح

 

 

موضوع طرح : تولید نان لواش

 

ظرفیت : ۳۰۰ تن در سال

 

محل اجرای طرح : قابل اجرا در سراسر کشور

 

سرمایه گذاری کـل: ۹۴/۳۵۷ میلیون ریال

 

سهم آورده متقاضی: ۹۴/۳۷ میلیون ریال

 

سهم تسهیلات: ۳۲۰ میلیون ریال

 

دوره بازگشـت سرمایه: ۱۴ ماه

 

طرح توجیهی تولید نان لواش

 

   مقدمــه :

 

طرح توجیهی تولید نان لواش بی‌شک غلات بیشترین سهم را در سبد غذایی جوامع بشری دارا هستند.

در این میان گندم به لحاظ دارا بودن خواص ویژه خود که قابلیت تبدیل

شدن به نان را دارد از اهمیت بسزایی برخوردار است . به گونه ای که برخی از ارقام وحشی آن

از حدود پانزده هزار سال قبل از میلاد مسیح در مصر و بین‌النهرین می‌روییده است

و دانه‌های این گیاه مومیایی های فراعنه مصر از اهرام این کشور به دست آمده است.

    در ایران ، نمونه های گندم در کاوش‌های باستان‌شناسی انجام شده در دامغان ،

غارهای نزدیک به دریاچه مازندران و همدان به دست آمده است و باستان‌شناسان

عقیده دارند که گندم از حدود ۵ تا ۶ هزار سال قبل از میلاد مسیح در این مناطق کشت می‌شده است.

   برای پخت نان ، از زمانهای بسیار دور روشهای متنوع و جالبی وجود داشته است .

به احتمال زیاد قدیمی ترین روش پخت نان که بیشتر در میان چادر نشینان متداول بوده،

روشی است که برای پختن یک نوع نان ابتدایی به نام کوماج مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

پس از آن ، پختن نان های مسطح نظیر لواش بر روی سنگ یا تاوه داغ رایج گردید.

کم کم تنورهایی که هنوز هم در بسیاری از نقاط دنیا و بخصوص ایران متداول هستند

برای تهیه نانهای پهن نظیر تافتون و لواش اختراع گردید . جنس این تنورها از خاک رس است.

بعدها تنور نان سنگک و بربری مورد استفاده قرار گرفتند که با تغییر مختصری در کشورهای

غربی هم برای پخت نان از آنها استفاده می‌شود. عیب این تنورها در این است

که قطعاتی که اول وارد می‌شوند آخر خارج می‌شوند و بعلاوه چون دمای نقاط مختلف

تنور یکسان نیست ،

نانهای حاصل دارای پخت یکنواخت نیستند. برای رفع این نقیصه ،

امروزه از فرهای گردشی و سینی دار استفاده می‌گردد.

   با توجه به اینکه ، امروزه نیز قوت اصلی ایرانیان ، نان می‌باشد و مصرف آن با توجه

به رشد جمعیت افزایش روزافزونی دارد ،  توجیه اقتصادی اجرای این طرح مناسب بوده

ضمن اینکه با اجرای این طرح ، می‌توان بستر مناسبی را برای اشتغال نیروهای ماهر

و نیمه ماهر فراهم آورد که با توجه به ماهیت صنایع غذایی بانوان می‌توانند سهم بسزایی در آن داشته باشند.

 

طرح توجیهی تولید نان لواش

   توجیه اقتصادی طرح :

 

   الف – سرمایه گذاری ثابت :

 

 

   الف – ۱ ) زمیـن :

  

متـراژ ( متر مربع )

هزینه واحد ( هزارریال )

هزینه کل ( میلیون ریال )

۲۰۰

۵۰

۱۰

مشاهده و دانلود فایل

  • fazel shams
  • ۰
  • ۰

6480222_368

طرح توجیهی پرورش شتر مرغ

 

 

موضوع:

پرورش شتر مرغ

چکیده

طرح توجیهی پرورش شتر مرغ این طرح درنظردارد تعداد ۲۵۰ قطعه

شترمرغ شامل ۱۵۰ قطعه ماده و ۱۰۰قطعه نررا درزمینی به مساحت ۱۲هزارمترمربع

 

درشهرستان مرودشت     ( جاده اسماعیل آباد ) روبروی

روستای چهارطاق پرورش داده که اولین مزرعه پرورش شترمرغ

 

دراستان فارس می باشد که امید است با همکاری نهادها وسازمانهای ذیربط دراستان

این طرح هرچه زودتر عملی گردد.

 

همان طور که ذکرگردید استان فارس بدلیل داشتن آب وهوای معتدل

 

بهترین مکان جهت اجرای این طرح بوده وچون شترمرغ حیوانی است

 

نیمه وحشی وجزء رشته پرندگان است که میل زیادی به آزاد زی بودن دارد می بایست

 

محل نگهداری این پرنده درفضایی باز وفقط محصور

 

به فنس باشد .که درقسمت ذیل شرح ساختمانها ومحل نگهداری این پرنده شرح داده شده است :

 

 الف : زمین وساختمانها:

 

 

  • زمین : ۱۲۰۰۰مترمربع دیوارکشی وفنس کشی شده به انضمام ۶هکتار جهت کشت علوفه است
  • ساختمان خرپا محصور به فنس ازیک طرف وسه طرف دیوارکشی ۱۴۰مترمربع
  • انبارعلوفه خشک                               ۱۴۰مترمربع
  • ساختمان نگهبانی وسرویس بهداشتی          ۱۰۰مترمربع
  • آزمایشگاه وبخش تکثیر ۲۰۰مترمربع

  • سالن جوجه   : ۳ تا ۶ ماهه بامحوطه        ۶۰۰مترمربع
  • محوطه سازی                                ۱۲۰۰مترمربع
  • پن پرنده  : ۲سری                          ۱۵۰۰ مترمربع
  • توضیح اینکه محوطه سازی شامل محل تخم گذاری وفضا جهت چرای پرندگان می باشد ۷۴۵۰مترمربع به ارتفاع
  •  
  •  
  • سه مترکه این فضا با غذای مورد نیاز پرندگان نظیریونجه وذرت علوفه ای پوشیده می باشد.

 

  •  

طرح توجیهی پرورش شتر مرغ

 

ب : تأسیسات

 

  • چاه
  •  

  حفریک حلقه چاه به عمق ۸۰ متر بالوله ۳ اینچی ومنبع هوایی ۲۰هزارلیتری با پمپ

 

مکش وشناور وتأسیسات جانبی ولوله کشی محوطه وساختمانها

 

  • برق
  •  

   جهت اجرای طرح برق رسانی نیاز به ۵۰ کیلووات برق به انضمام ترانس هوایی

 

وتابلوهای مربوطه وخازن وروشنایی ساختمانها واطراف محوطه       می باشد.

 

  • ژنراتور:
  •  

جهت مواقع اضطراری نیاز به یک دستگاه ژنراتور ۵۰ K-V-A می باشد .

 

  • سپتیک تانک
  •  
  •  
  • جهت فاضلاب ودفع آبهای زائد نیاز به یکعدد سپتیک تانک به حجم ۱۲۰مترمکعب می باشد.

طرح توجیهی پرورش شتر مرغ

مقدمه

درحال حاضر مهمترین مسئله بشرامروزی تأمین غذا ومایحتاج خود می باشد که

با افزایش بی رویه جمعیت درجهان ونیاز

 

به غذای بیشتر ومقوی تر دانشمندان وکارشناسان درصدد پیداکردن راههای جدید ،

افزایش کمی وکیفی

 

تولیدات ومحصولات می باشند به همین لحاظ ازنظراجتماعی واقتصادی امرتغذیه اهمیت

زیادی داشته وهرکشوری

 

که درجهت افزایش تولیدات غذایی گام بردارد از نظر اقتصادی وحتی سیاسی

 

مستقل تربوده واتکایش به دیگرکشورها نیز کم می گردد.

 

یکی از فعالیتهای مهم دراین زمینه دامپروری آنهم به شکل صنعتی واستفاده ازآخرین

دستاوردهای علمی وتکنیک های اصلاح نژادی

 

و پرورش دامهاوطیور پرتولید می باشد . پرورش طیور یکی ازفعالیتها دراین مورد می باشد

 

که خوشبختانه کشورما دارای پتانسیل بالایی می باشد

 

که پرورش اردک ، غاز ، بوقلمون ، کبک ، قرقاول ، بلدرچین وشترمرغ مشتی

 

ازاین فرواربوده که اخیراَ نیز پرورش ودرچند نقطه

 

از کشور شامل ، تهران ،  اصفهان ، کرمان وشمال

مزارع پرورش شترمرغ احداث

ومورد بهره برداری قرارگرفته ودولت

 

نیز باتشویق برتوسعه این طرح دردیگر نقاط کشور چترحمایتی خود را دراین

راستا پهن نموده که استان فارس با توجه

 

به شرایط آب وهوای معتدلی که داراست یک از بهترین مناطق جهت احداث مزرعه شترمرغ می باشد .

 

شایان ذکر می باشد که با توجه به اسناد یافته شده پرورش شترمرغ از۶۰۰۰ سال پیش درایران دراطراف

 

استخر که همان مرودشت فعلی می باشد انجام می شده

مشاهده و دانلود فایل

  • fazel shams
  • ۰
  • ۰

کار آفرینی طرح توجیحی گلیم بافی

کارآفرینی و طرح توجیهی آموزش گلیم بافی

قسمتی از متن پروژه

موضوع طرح:

گلیم بافی

بخش دوم

فصل اول : تهیه خامه

فصل دوم : گلیم بافی

فصل سوم : قالی بافی

فصل چهارم : جاجیم بافی

فصل پنجم : ورنی بافی

فصل ششم : فراورده‌های جاجیم و فرش و ورنی و قالی

فصل هفتم : سایر صنایع دستی

فصل هشتم : نتیجه گیری

فصل اول :

تهیه خامه

کار آفرینی طرح توجیحی گلیم بافی 

مقدمه.

آموزش گلیم بافی

طرح توجیهی گلیم بافی حضور ایلات عشایر ایل شاهسون و ایل ارسباران و نیز اشتغال روستائیان پرورش دام باعث شد

پشم مرغوب در حد زیاد در منطقه تولید شود و پشم خوب و ارزان باعث گسترش صنایع دستی

ولی همین پشم که مواد اولیه اکثر دست بافته مثل گلیم – جاجیم – فرش و ورنی می‌باشد.

همینطوری استفاده نمی شود بلکه مراحل متعددی را باید سپری نماید تا تبد یل به خامه گشته

تا برای بافت آماده گردد. البته پشم گوسفند زنده مد نظر است در بعضی دباغی که از پوست گوسفند

ذبح شده پشم آنرا می‌چیند پشم مرغوبی برای بافت دستبافته‌هانیست و از کیفیت فرشها می‌کاهد.

بهترین خامه‌های فرش پشم هایی است که در بهار از گوسفند زنده می‌چینند.

در بافت جاجیم پشمی و قالی قدیمی و گلیم پشمی از پشمهای تولیده شده خور در ارسباران

استفاده می‌شود ولی در بافت ورنی از پشم مرینوس و نیز پشم آن منطقه استفاده می‌شود.

چیدن پشم توسط مردان و شستن آن توسط زنان و ریسندگی و حلاجی توسط زنان و رنگ رزی

توسط مردان صورت می‌گیرد که در أین فصل به طور خلاصه گلیم بافی به مراحل تولید پشم و تهیه خامه پرداخته می‌شود

طرح توجیهی آموزش گلیم بافی

طرح توجیهی آموزش گلیم بافی

مراحل تهیه خامه :

( ۱ ) چیدن پشم

( ۲ ) شستن پشم

( ۳ ) جدا کردن خار و خاشاک

( ۴ ) شانه کردن

( ۵ ) ریسیدن با چرخ ریسندگی

( ۶ ) رنگرزی

آموزش گلیم بافی

چیدن پشم :

طرح توجیهی آموزش گلیم بافی

گلیم بافی معمولا پشم گوسفندان را سالی دو بار دربهار و پاییز می‌چینند و پشم بهاره مرغوب تر است چیدن پشم

با قیچی پشم با قیچی بزرگی به نام ( قر خلخ ) صورت می‌گیرد برای اینکار دست و پای گوسفند را با

طناب بسته و شروع به پشم چینی می‌کنند.

طرح توجیحی گلیم بافی

شستن پشم :

معمولا پشم را در کارگاه و در روستاها و عشایر در چشمه

و رود خانه می‌شو یند برای شستن پشم ،

پشم هر گوسفند را جداگانه می‌شویند برای أین منظور پشم را روی سنگ گذاشته و مقداری کمی

از آب چشمه روی آن می‌ریزیند و با یک چوب و یا تخته به پشم می‌کوبند

انقدر می‌زنند تا پشم خودش

کف کند البته به هیچ وجه از پودر دختشویی استفاده نمی شود.

اگر از همان اول آ ب زیادی روی پشم

بریزند کف نمی کند و خوب شسته نمی شود

و بعد از انکه کا ملا کف کرد داخل آب انداخته و با پا لگد

کوب می‌کنند. چند بار أین عمل را تکرار می‌کند تا خوب شسته شود

و بعد روی طناب یا روی صخره

پشم‌هارا خشک می‌کنند.

عکس شماره ( ۱۰ ) – شستن و پهن کردن پشم

عکس شماره ( ۱۱ ) – زنی از عشایر قره داغ که جلوی چادر

خود نشسته و تکه ای پشم در دست دارد

و در حال تمیز کردن خار و خاشاک از پشم می‌باشد. ( یون دید مق)‌

پاک کردن پشم(حلاجی) :

بعد از خشک شدن پشم تکه تکه از پشم برداشته

و خارها ی آن را تمیز کرد و به أین عمل

( یون دیدمق ۱ ) می‌گویند. یعنی چنگ زدن ، با چنگ زدن تارها پشم شود و برای شانه کم

کم از هم سوا می‌کردن آماده می‌شود.

شا نه کردن ( دَراخ ) ۲ :

کار آفرینی طرح توجیحی گلیم بافی

 

پشم را قبل از ریسیدن برای اینکه الیاف موازی و نرمی بدست آورند شانه می‌زنند شانه

عبارت از پایه است که شاخه زدن ( معمولا زنان أین کار را می‌کنند ) برای شانه کردن در

پای ان زانو می‌زنند و دو تخته عمودی که در محل ملتقای آنها دو ردیف دندانه‌های می‌گذارند.

و با کشیدن دستها الیاف را از هم جدا می‌کند اگر لازم باشد

چندین بار أین کا ر را تکرار می‌کنند

تا الیاف کم و بیش موازی کردند و سپس آنها

مشاهده و دانلود فایل

  • fazel shams